Jeep Wrangler 4xe Forum banner

Zdjęcia różnych opon na felgach 20" Sahara

1 reading
49K views 41 replies 23 participants last post by  hambone92037  
#1 ·
Szukam pomysłów na bardziej agresywne opony terenowe na standardowych 20-calowych felgach Sahara. Może opony o większych rozmiarach bez podnoszenia? Nie jestem pewien, jak duże można założyć bez podnoszenia lub zestawu poziomującego.

#30 ·
Miałem GLK z 2010 roku i skrzynia biegów padła przy 25000 milach. Dealer obwinił nowe felgi i opony, które założyłem. Powiedział, że 4matic powinien zostać przeprogramowany. To był jedyny samochód, do którego kiedykolwiek kupiłem niestandardowe opony, ale teraz rozważam to dla mojego Jeepa. Te zdjęcia są świetne i chcę zmniejszyć prawdopodobieństwo porysowania felg. Czy zmiana promienia opony wpływa długoterminowo na komputer - synergię skrzyni biegów/4wd?

#31 ·
Zwiększenie rozmiaru opon o niewielką ilość, do może 35 cali, nie powinno zaszkodzić układowi napędowemu. Wątpię, żeby 37-calowe opony powodowały większe zużycie. Wranglery są fabrycznie przystosowane do większych opon, więc samochód powinien sobie z tym poradzić. Twój 4xe ma również kilka bardzo wytrzymałych części, które radzą sobie z dodatkową wagą i mocą systemu 4xe. Jeśli masz Saharę z przełożeniem 3.73 lub Rubicona z przełożeniem 4.11, tym lepiej. Jedyną rzeczą, którą bym zrobił, to zaopatrzył się w JScan lub Taser, aby poinformować komputer o większych oponach.